Wednesday, 11 August 2010

Hari ini first day puasa

Alhamdulillah hari ini bermula lah we'all berpuasa and insyaAllah we'all diberi peluang oleh Allah SWT untuk mengharungi hari ini dah hari2 mendatang dengan ketabahan dan kekuatan.

Okay, mukadimah dah settle now me part, wah hari ini aku bagun tido untuk bersahur dengan sakit kedua-dua belah kaki merujuk kepada malam semalam selepas solat terawih ak membelasah 3 game bola keranjang di court biasa di ss1, kedatangan player malam tadi? menyedihkan because there were only 4 of us that came last night and aku cam biase akan teruskan jugak kerana passion aku terhadap sukan omputeh ni hahaha walaupun tak hebat mane pun =_=..

Berbalik kepada cerita kaki aku sakits (plural boleh letak dalam bahasa melayu tak..hahaha jangan marah cikgu, takpe nanti aku letak italic). Kesakitan pertama dialami mungkin kerana sudah lama tak berdiri lama, asal gune dua perkataan sama aduh...so nak dijadikan cerita, 1 night of solat terawih dapat Iman juara tah'fiz memang menarik ah dia membacakan ayat2 suci Al-Quran, layang memang layan tapi mungkin kaki aku ni tak biasa sangat (oit lutut lemah ke) dan menahan la aku sepanjang 8 raka'at solat aku, lepas solat terus pergi pick-up meo and ashriq terus ke court.

Kaki kedua sakit sebab silap sendiri ke silap court aku pun tak pasti, nak cakap silap bola tak boleh because bola sentiasa di tangan bukan dikaki, perhatian ini adalah permainan bola keranjang atau basketball yang memang mengunakkan tangan. Ok, enough with the desciption, tak silap aku benda ni terjadi pada pertengahan game ke-2, apabila team aku (wah bajet ramai walhal 2 orang je) apabila hantaran mula diberikan aku mencuba untuk barge in tapi tak semena-mena terpeleot a.k.a terseliuh kaki aku kekiri, shock die boleh tahan gak, terhincut, terjingkit2 aku berjalan and yes, aku degil and memandangkan team aku tengah leading, ape lagi meneruskan perlawanan yang berbaki lagi 2 mata and yes, last 2 mata aku satu and anwar satu, nice! and kaki aku masih sakit.

Hari ini pulak, mental block second wave iaitu, until this blog written bow, I'm still doesn't have any idea on what I should do about this audit, yes this is Financial Management audit and I'm a marketing guy which in other words 'auditing is my bidang terjun'. Still, I will figure it out soon or later, ini bukan zaman belajar lagi boleh slow-slow, ini periuk nasi aku weyh. sigh

Selamat bergembira di bulan Ramadhan

4 comments:

deenz said...

banyak betul typo

Belly-Button said...

selamat pose pacik!!

phish said...

main bola bakul..sobs

deenz said...

@belly button:Selamat Berpuasa juga mak cik

@phish:menarik gak dow

Maybe you will like

Related Posts with Thumbnails