Wednesday, 29 February 2012

Cubaan Pertama Laskar 7 Dalam Malaysia Paintball Official Circuit (MPOC)

Laskar 7 telah ditubuhkan sekitar pertengahan tahun 2011 selepas beberapa perjumpaan untuk aktiviti paintball di Cyberjaya Paintball Park. Pada mulanya, sekumpulan paintball enthusiast ini hanyalah bermain untuk suka-suka mengisi masa terluang dengan bersukan. 

Selepas beberapa sesi, perjumpaan ini bertukar menjadi serius dan bercadang untuk menubuhkan pasukan paintball sendiri dalam usaha untuk mengorak langkah dan mencedok ilmu dan pengalaman dalam arena pertandingan paintball.

Laskar 7 dianggotai oleh seramai 8 orang ahli iaitu Hazmin Mubarak, Adhwa Syafiq, Shaiful, Mohd Hafiz, Yusri, Aiman, Badrul dan saya sendiri. Setiap ahli mempunyai latar belakang pekerjaan yang berlainan, macam mana boleh kenal? mesitlah sesi paintball yang pertama di Hutlista

Bermula dari itu, Laskar 7 cuba mencari masa terluang untuk berjumpa dan berlatih bagi meningkatkan lagi mutu permainan.

Pada bulan Januari lepas, Laskar 7 telah mencuba nasib untuk bertanding dalam Malaysia Paintball Official Circuit (MPOC) iaitu dalam Divisyen 4. Nasib kami tidak bergitu baik sebab telah berada dalam kedudukan dua yang terakhir dari 13 pasukan yang bertanding.

Adat menang dalam pertandingan, kekalahan pertama ini tidak kami telan begitu sahaja. Malah, beberapa sesi latihan akan diadakan bagi menguatkan lagi aspek teknikal dan strategi dalam bertanding. Role masing-masing juga akan dititik beratkan untuk menghadapi pusingan kedua nanti.

InsyaAllah saya akan update perkembangan Laskar 7 di sini sebagai platform perbincangan selain di Facebook dan untuk berkongsi dengan rakan-rakan tentang kewujudan Laskar 7.

Majulah paintball untuk negara

p/s: dapat PE Etha mesti awesome!

Invest Dalam Stock Market, Invest Dengan Duit Yang Kita Tak Guna


Yes, memang betul. Actually this thing has been highlighted by AE dalam blog beliau. Aku memang setuju 100% even sebelum aku follow blog dia pun, remiser aku dah sarankan aku to only invest when you have spare monies. Logic? Kadang-kadang we never know that the counter yang kita letak duit tu doing great or otherwise, ataupun nak naik dalam masa yang agak la. Memang kena tunggu.
Since memang kena tunggu so it should be okay sebab duit yang kita masukkan itu memang kita tak nak guna at least dalam masa terdekat. Dicipline is a must and also patient too, normal lah kan kalau kita nampak kaunter yang interesting (especially bile remiser aku dah hint) mesti nak masuk cepat-cepat kalau boleh still stick with our objective and be patient.
In stock market, the risk is very high and also full of uncertainty or unpredictable. So, dinasihatkan do your homework carefully before invest dalam mana-mana kaunter and read more on the ups and downs of the respective companies.
Investor yang bijak tidak akan laburkan semua duit mereka dalam investment tools yang berisiko seperti ini, you never know when it will gone wrong. So do your home work, discipline and yes be patient.
Happy investing!

Maybe you will like

Related Posts with Thumbnails