Monday, 4 August 2008

aku tatau kenapa....

seperti biasa hari mingguku berlalu dengan pantas sekali betapa aku berfikir yang begitu cepat masa berlalu (huhuh...waaa i want my weekends back). Tetapi hari minggu yang baru lepas ini merupakan hari yang amat bermakna kepadaku kerana aku telah meningkat dari segi usia (yeaaa...im 22 now) pada 3 Ogos lepas bersamaan hari ahad yang aku rasakan seperti hari-hari biasa tetapi amat bermakna kerana menerima wish Happy Birthday dari kawan-kawanku dan juga paling tidak disangka-sangka wishes from my lil'bro (tak penah-penah --> camni la ayat die dlm SMS die siap ade ayat tak penah-penah yang membuatkan aku tergelak).

Pada hari Jumaat, paan datang umah aku katenye nak amik gossip girl aku cakap weyh paan ko ni so last year la hahah..die mencebik...ahhh mampusle aku nak tengok + aku akan bermaraton mlm ni hahaha. aku pun tergelak je dan mentransferlah file episod 2 sampai 12-pendrive-lappy paan-epidsod 13-18-pendrive-lappy paan.hadoi nasib baek skit je so cam tade la pape sgt untuk perhatian aktiviti ini dilakukan selepas solat jumaat. Ye la kan xplanation ini penting untuk mengelakkan segala pemikiran yang tercemar yang akan mendatang tatkala membaca statement ini dan lagi satu ha'ah yea aku mmg suke tgk drama series skang ni..sebab ape sebab aku tatau nak wat ape da (yelaa jobless kot)..sementara tu aku layan le drama.DirtySexyMoney (dah settle), CashmereMafia (dah settle gak), Desperate Housewives (baru settle) and now on running The Secret Life Of The American Teenager (on running)


Okay, nuff with that, then later at night hurmmm...pe yang aku wat ek...tah da lupe plak...tapi yang pasti hasrat aku nak pegi Bijou Bazaar berjaya tetapi aku pulang dengan agak keciwa kerana pada time aku pegi kuar je dari kete aku tgk org len dah kemas2 barang dah masuk dlm boot kete dah.(OMG!!..aku ckp dalam hati...hadui rugi gler...aku tgk kat Facebook die end pukul 11p.m tapi aku tgk balik jam aku ait baru past pukul 9 neyh ape ni...ahhh chiow je la..aku cakap kat paan n cherry ( yang aku angkut kt bus stand LRT Bangsar --> kesian dorang tggu aku nak dekat sejam hahah..ni gara2 ATM kt Shell umah aku mengalami masalah teknikal-kronik yang amat menjengkelkan aku) so aku terpakse la pegi Maybak kt Sec 14 dah parking sesuke hati aku kat tepi kete org dgn harapan dorang park lame lg hahaha) then tru amik dorang dkt bus stand tu.


Dengan hati yang hancur-keciwa aku dan mereka bertandang ke food court a.k.a medan selera kat Bangsar (dpn.Bangsar Village) dan aku mengubati kekeciwaan dgn mengorder carrot milk-gelas besar. Well aku melepak sambil melihat gelagat couple-of-the-year-to-be tgh bergurau2 lol...then mawi call aku
mawi: weyh aku nak gerak kuar pavillion ni tgh meredah jam
deen:owww...ok2 if ko nak join ktorang kt Bangsar ni datang le
mawi:ok gak...kay nnt aku dah nak smpi aku roger.
deen: kay2 kewl2


so aku tggula kedatangan mawi dgn sabarnye sambil melihat gelagat warga kota yang sentiasa mencari masa untuk keluar mencari keseronokan ditemani pengemis2 (bertauliah dan tidak) yang sentiasa meminta simpati. Kegelamunan aku dipecahkan oleh paan 'bro, mawi dtg tak ni' erk...'datang2 lek2' aku ckp sambil cherry melihat jam tangan yang design same dgn jam paan berjenama swatch kalau tidak silap aku ( beli kat Genting katenyer hahah...smart ah korang) 'ko nak kne blk ke?' aku tanye 'ha'ah...tapi ley la tggu jap' jawab cherry. Ok2 haii mawi ni pun lambat tul...then die text aku 'aku dah dkt area Mid ni' ait2.

'wey deen ko parking kat ner nie' tanya mawi.
'ermmm..aku wat double park ah' jawab aku
'ko biar betul..kene saman kang' mawi meminta kepastian
'..ala weyh aku dah banyak kali wat..concept double park ni hand-brake doesn't need to be pull tu jer...'jawab aku
'giler ah ko...takpe ah aku cari dulu' cebik mawi
'up-to-u la bro' jawab aku

aku menginform paan yang mawi da sampi...then mawi call aku lagi cakap yang die da langgar kete aku..ak cakap ikut suke ko la then namapk muke die dkt bibir tangga bhgn atas.owww..bawak awek ke. Mawi berjalan kearah meja aku sambil mencucuk paan.hahaha..siot!...then borak2 la kitorang..n diketahui yang awek mawi tu berjiran lah gak dgn paan + junior paan kt s.k kg.tengku.

then tibe mase blk..ak rase cam da lewat so aku mengoffer antr cherry smpi umah..aku cakap kat paan..aku cakap okey je kuz aku yg offer kan..hahaha..then masuk la aku kat jalan KL yang mmg ak tak suke masuk tu..(gile pening)...then smpi kul 12 dorang wish aku berdua (sweet giler dorang)..thanx korang...then sampai la keramat a.k.a area umah cherry...da antar..nak balik pergg..siap patah balik ah sume (mmg aku tobat smpi bler pun ak xkan expert jalan KL neyh..aiyoo..

Jalan KL memeningkan..arghhhh..mental!!!


malam tu gak la time aku drive le...hp aku (due2 mxs & celcom) berbunyi hahaha..aku bg paan jawab je ckp kt dorang aku tgh drive...then sampi kt federal hiway aku ckp kt paan..'bro..ko text mawi ckp cancel ah lepak..aku nak blk ah'sampai umah wat pe yg patut..calling2 sume..then tido sambil on BitCommet modded version yang tak leh di on sewaktu surf (nnt jadi slow giler)..tapi torrent client ni mmg gempak habis...

ahad tu cadang2 nak folo paan shopping (hey..mega sale kowt)...tapi aku cam malas je lagipun paan and cherry nak dating kowt..(monthlyvarsary katenyer)..and mak aku plak pg seminar kesihatan islam kt masjid area umah aku (mak aku mmg rajin..credit to her)...my dad pg expo Maybank Treatpoints fair kt Mid..nak ikut cam malas so aku duk la umah..then bli lunch untuk nenek aku.Then ak wat keputusan nak antar PC yang dah refurbish tu ke umah customer aku iaitu enchek ali(bukan nama sebenar)...call die ckp nak dtg pas zuhur...(pas aku solat zuhr)..jadi2 nyer pukul 2 lebey gak baru gerak (dgn senyap2 nyer aku pun tatau kenape).

Aku pun melungsurkan kete aku diatas hiway menghala ke Klang dgn kelajuan yang standard...sampai Klang je alamak..jam la plak (aku tgk newspaper The Star) hah!!..mmg serupa lah ape yang berlaku semalam...ni semua demi pembangunan untuk keselesaan rakyat Klang..so sabar je la. Then boley plak aku silap jalan dah la jem..silap jalan plak..jem tul kepala aku...aku call ali mintak die amik aku kt dpn skolah convent klang..then redah jem sampi umah die.

Jem di Klang...

Macam biasa pak cik Hairullah (bapak Ali) menyambut aku dengan mesranye..hahah...ak suke tgk gelagat die yang peramah tu...aku pun tanye la kabar die and die tanye aku pasal Royal Commision aku...haha aku cakap alhamdulillah ok je...baru aku tau dorang pun dtg gak (tp cancel sbb ramai org) ---> dorang nak tengok sepupu ali yang jugak skuad aku passing-out. Sampai pukul 5 lebey gak la lepak situ siap tgk Happy Feat (hahaha..layan gak) sambil menyetting PC ali..discuss2 harga sume) then settle. Lepas Asar aku mintak diri nak balik sebab da janji ngan member aku Mal(bukan nama sebenar) nak jumpe die sbb da lame tak jumpe so jemput die kat Padang Jawa then aku ingtkan nak jumpe lepak minum je..tgk2 die nak tumpang aku antar die sampai LRT taman bahagia sbb die nak blk umha sedara dier kat gombak...so aku lepak ah dgn die kat Hakim Shah Alam macam2 citer ah borak)...sampai la die solat maghrib kat umah aku yang bersepah2 nie berpunca dari renovation yang tidak berkesudahan.

Lepas aku antar mal...tetibe paan text aku..suruh datang umah die...aku cam pelik tapi aku datang je la kan..sampai2 je kat umah dier...aku terpinga2 kat depan pintu sambil memberi salam..mak paan kate paan tak balik lagi (aik..aku pelik pe cite nie nak wakenabeb aku ke pe nie)..then aku terangkan perkara sebenar then mak die pun tergelak then menyuruh aku masuk..aku pun masuk dgn segannye duduk kat living room yang di atur dgn kemas siap dihias dgn gitar yang tersusun rapi (tapi bakul baju paan + buku2 die merosakkan pandangan) hadui...then aku dgr la arguing antara mak die ngn adik2 beradik beliau..mcm2 hal (bisik aku best ner ade adik ramai nie..tp nnt riuh sgt lak..hmm dah rezeki aku 2 beradik je..syukur2)

Gile lame aku tggu paan..sampai nguap2 aku kat situ sampi la dihidangkan air vanilla coke oleh mak paan..thanks makcik..minum le aku menghilangkan dahaga+ngantuk. Aku terlihat di atas meja makan ade pizza (aik ade occasion ke..owww...birthday paan esok..br aku paham..tapi asal mamat ni tak blk2 lg)..aku tggu la samapi la aku nmpk cherry kt dpn pintu..aku tny weyh asal lame sgt neyh...dorang explain ckp jem la ape lg..aku pun tahu weekends kat area OU tu mmg jem pun...so aktiviti diteruskan dgn menyambut birtday paan dgn nyanyian lagu old-skool (happy birthday)..lilin yang agak unik ditiup oleh paan dan kek classic dari Secret Recipe dipotong oleh paan,then paan kate kat aku weyh din ko potong gak sbb birtday ko arini (hahaha)..then the party begins..errr..xkan party liar ah tentunye.

Balik je umah dalam pukul 12 menerima kunjungan dari aiman yang ingin burn drama dari aku..then aku borak2 ah dgn die pasl study sume (die mmg ade bakat jadi marketer..dari care die cerite) yang juga skuad aku dlm rotu and junior course aku. Then aku tgk komen kt FS aku syeena wish birthday aku..n die YM aku tp da offline so aku try call die..tak dapek..sok bior je le..borak2 ngan aiman sume smpi pukul 2 lebey ah gak..tapi mamat tu nak balik melaka kul 8 pagi dgn kawan@jiran aku si amir yang secourse ngan aku tapi extend 1 tahun+seROtU gak. Da settle duk luar borak lagi...sampai la aiman balik.

Hurmmm..aiman da balik, aku kunci sume pintu yang wajib dikunci under order from tuan besar umah iaitu enchek Mohd Shamshuri a.k.a my dad..then aku tutup lampu tido. Dalam lamunan aku terpikir leh tahan gak aktiviti aku wikend ni juz x dpt g Bijou Bazaar je n PC Fair (ahh nak bli GC tade duit)

...aku melelapkan mata selapas doa dan ayat2 suci al-quran dibaca...

~~quite an adventure is it~~deenz


Fate can not catch this lie,
I tried to tell you first
Your hurtful lies are giving out
Can't stop the killing, I can't help it
Is there something sacred?
Is this what you want?
I'm not the only one!
Slipknot - Psychosocial

2 comments:

:: the enunness :: said...

hoiitt...
gile panjang entry..
muahahaha..
itam mate biruku..
wehh siyes nihh..
rabun trus mate aku..
hahaha...
btw..
happy birthday deen~!!
slamat tua2..
tua2 slamat..
wiii~

deenz said...

adoiyaiii...sakit mate ke..
hahaha

Maybe you will like

Related Posts with Thumbnails